Certifierad ekologisk nötköttsproduktion och nötdjursuppfödning
-- Tornedalska naturbeten --
Mäkis Lantbruk, Kardis i Pajala kommun - Norr om polcirkeln
Certifierat, ekologiskt nötkött
Styckningsschema
Våran köttlåda
Våra djur slaktas när de är mellan 16 till 24 månader för att garantera ett moget kött som är av hög kvalitet.
Hjärta, njure, tunga, lever och nötblod levereras efter tillgång.
Vi levererar våran köttlåda direkt från slakteriet till kund.
Alla köttdelar i våran låda är vakuumförpackade och tack vare naturliga enzymer, fortsätter mörningen, så länge köttet ligger i
obruten vakuumförpackning.
Nedan kan du se vad våran köttlåda består av och vad du kan tillaga av köttdelarna:
*/ Kunden kan välja mellan att
- själv mala köttfärs och vi kan vid behov hyra ut köttkvarn till kund
- beställa färdigmalen köttfärs som levereras vakumförpackat, 800 gr/paket, till en extra kostnad av 4 kr/kg.
Beställ ditt ekologiska kött av oss
Skicka eller ring in Din beställning om en eller flera köttlådor och kontaktuppgifter (namn, telefonnummer, email- och leveransadress
samt om Du väljer färdigmald köttfärs eller behöver hyra köttkvarn). Vi återkommer med bekräftelse och besked om vecka/datum för leverans.
Vi kan leverera under oktober-mars.
Vi har dock begränsat antal djur, så hör av Dig så snart som möjligt för att boka upp beställningen inför hösten och vintern.
Beställning är bindande.
Lokalt slakteri
Vi slaktar våra djur på Norrbottensgården Slakteri AB i Luleå som är vårt lokala slakteri. Vi ställer krav på att de ska slaktas samma
dag och att de inte blandas med andra djur, allt för att skapa en så stressfri miljö som möjligt. Vid slakt ingår alltid veterinärbesiktning.
Länkar vi gillar (recept, mm)