Vårt kött


Mäkis Lantbruk

Certifierad ekologisk nötköttsproduktion och nötdjursuppfödning

-- Tornedalska naturbeten --


Mäkis Lantbruk, Kardis i Pajala kommun - Norr om polcirkeln

Certifierat, ekologiskt nötkött

 

Styckningsschema


  1. Baklägg
  2. Fransyska, Rulle, Innanlår, Ytterlår
  3. Rostbiff, Rostas
  4. Biff, Filé
  5. Entrecote
  6. Högrev
  7. Hals
  8. Bog
  9. Framlägg
  10. Bringa
  11. Flankstek 

Våran köttlåda


Våra djur slaktas när de är mellan 16 till 24 månader för att garantera ett moget kött som är av hög kvalitet.

 

  • 1/4 djur (ca 60 kg benfritt kött)

 

Hjärta, njure, tunga, lever och nötblod levereras efter tillgång.


 

Vi levererar våran köttlåda direkt från slakteriet till kund.

 

Alla köttdelar i våran låda är vakuumförpackade och tack vare naturliga enzymer, fortsätter mörningen, så länge köttet ligger i

obruten vakuumförpackning.

 

Nedan kan du se vad våran köttlåda består av och vad du kan tillaga av köttdelarna:

 

  • Biff (stek, helstek eller grilla).
  • Bog (smakrikt, magert kött. Ugnsstek på låg värme, skiva och bräsera eller gör grytbitar).
  • Entrecôte (marmorerat kött med mycket smak, mört. Stek, helstek eller grilla)
.
  • Filé (möraste köttet. Stek i ugn, skivor eller grilla).
  • Fransyska (passar som stek eller snabblagad gryta, kan också användas till sjömansbiff,
 stroganoff, fina grytbitar, strimlad     eller som lövbiff).
  • Högrev (grytor med lång tillagningstid; kalops och boeuf bourgignong. Helstek i
 gjutjärnsgryta på låg temperatur - länge).
  • Innanlår (skivat i tunna skivor för mört kött. Stek, woka eller gör lövbiff. Helstek i ugn eller
 grilla som rostbiff).
  • Rostbiff (Stek hel i ugn, skiva och stek som biffar eller gör en snabb gryta).
  • Rostas (Stek hel i ugn, fondue, raclette samt asiatiska hot post med inte alltför lång tillagningstid. Utmärkt att grilla och till råbiff.
  • Rulle (magert kött, kräver lång tillagningstid för att bli mört. Koka eller helstek i gryta).
  • Ytterlår (magert kött, kräver lång tillagningstid. Helstek i gryta eller stek i skivor till
 sjömansbiff).


  • Nötkött (mals till köttfärs*/, kokas, stek, helstek, skav, grilla eller strimla till grytor)
.

 

*/ Kunden kan välja mellan att

   - själv mala köttfärs och vi kan vid behov hyra ut köttkvarn till kund

   - beställa färdigmalen köttfärs som levereras vakumförpackat, 800 gr/paket, till en extra kostnad av 4 kr/kg.



Beställ ditt ekologiska kött av oss


Skicka eller ring in Din beställning om en eller flera köttlådor och kontaktuppgifter (namn, telefonnummer, email- och leveransadress

samt om Du väljer färdigmald köttfärs eller behöver hyra köttkvarn). Vi återkommer med bekräftelse och besked om vecka/datum för leverans.


Vi kan leverera under oktober-mars.


Vi har dock begränsat antal djur, så hör av Dig så snart som möjligt för att boka upp beställningen inför hösten och vintern.

Beställning är bindande.



 

Lokalt slakteri


Vi slaktar våra djur på Norrbottensgården Slakteri AB i Luleå som är vårt lokala slakteri. Vi ställer krav på att de ska slaktas samma

dag och att de inte blandas med andra djur, allt för att skapa en så stressfri miljö som möjligt. Vid slakt ingår alltid veterinärbesiktning.

 




Länkar vi gillar (recept, mm)

 

www.norrbottensgarden.se

www.svensktkott.se